fbpx

Ardura

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Nazadnje posodobljeno: 4. novembra 2020

Hvala, da ste postali del naše skupnosti na naslovu https://www.ardura.si, ki posluje kot Ardura prevajanje in promocija Joško Senčar s.p. (»Ardura Joško Senčar s.p.«, »mi«, »nas«, »naš«). Da bi obvarovali vaše osebne podatke in vašo pravico do zasebnosti, počnemo vse, kar je v naši moči. Če imate kakršno koli vprašanje ali pomisleke o tej izjavi o varstvu osebnih podatkov ali našem ravnanju z vašimi osebnimi podatki, nam pišite na info@nullardura.si.

Cenimo, da nam ob obisku našega spletnega mesta https://www.ardura.si (»spletno mesto«) in, bolj splošno, uporabi katere koli od naših storitev (»storitve«, ki vključujejo spletno mesto) zaupate svoje osebne podatke. V tej izjavi o varstvu osebnih podatkov vam želimo pojasniti, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in katere pravice imate v zvezi z njimi. Če se s katerim koli pogojem v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov ne strinjate, vas prosimo, da takoj prenehate uporabljati naše storitve.

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja za vse podatke, zbrane prek naših storitev ter vseh morebitnih povezanih storitev, prodaje, marketinga ali dogodkov.

1. KATERE PODATKE ZBIRAMO?

Osebne podatke, ki nam jih razkrijete

Na kratko: Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete.

Zbiramo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, ko se zanimate za nas ali naše storitve, sodelujete v dejavnostih na spletnem mestu ali se sicer obrnete na nas.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so odvisni od konteksta vaših interakcij z nami in spletnim mestom, vaših odločitev in storitev ter funkcij, ki jih uporabljate. Med drugim lahko zbiramo naslednje osebne podatke:

Osebne podatke, ki nam jih posredujete. Zbiramo imena, telefonske številke, e-poštne naslove in druge podobne podatke.

Samodejno zbrane podatke

Na kratko: Nekateri podatki, kot so vaš IP-naslov in/ali značilnosti brskalnika ter naprave, se zbirajo samodejno ob vašem obisku našega spletnega mesta.

Določene podatke zbiramo samodejno, ko obiščete, uporabljate ali krmarite po spletnem mestu. Ti podatki ne razkrivajo vaše osebne identitete (npr. vašega imena in podatkov za stik), lahko pa vključujejo podatke o napravi in uporabi, kot so vaš IP-naslov, značilnosti brskalnika in naprave, operacijski sistem, izbira jezika, URL predhodno obiskane strani, ime naprave, država, lokacija, podatki o tem, kako in kdaj uporabljate naše spletno mesto, in druge tehnične informacije. Te podatke potrebujemo predvsem za ohranjanje varnosti in delovanja našega spletnega mesta in za namene naše interne analitike in poročanja.

2. KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

Na kratko: Vaše podatke obdelujemo za namene, ki temeljijo na naših zakonitih poslovnih interesih, izpolnitvi naše pogodbe z vami, spoštovanju naših zakonskih obveznosti in/ali vaši privolitvi.

Osebne podatke, zbrane prek našega spletnega mesta, uporabljamo za različne poslovne namene, opisane v nadaljevanju. Vaše osebne podatke obdelujemo za te namene na podlagi naših zakonitih poslovnih interesov, zaradi sklenitve ali izpolnitve pogodbe z vami, na podlagi vaše privolitve in/ali zaradi skladnosti z našimi zakonskimi obveznostmi.

Podatke, ki jih zbiramo ali prejmemo, uporabljamo:

 • Za objavo mnenj. Na svojem spletnem mestu objavljamo mnenja, ki lahko vsebujejo osebne podatke. Pred objavo mnenja bomo pridobili vašo privolitev za uporabo vašega imena in vsebine mnenja. Če želite svoje mnenje spremeniti ali izbrisati, nam to sporočite na naslov info@nullardura.si.
 • Za pridobivanje povratnih informacij. Vaše podatke lahko uporabimo, da bi vas prosili za vaše povratne informacije ali vas povprašali o vaši izkušnji z uporabo našega spletnega mesta.
 • Za pošiljanje administrativnih informacij. Vaše osebne podatke lahko uporabimo, ko vam želimo posredovati informacije o storitvah ali novih funkcijah in/ali spremembah naših pogojev in pravilnikov.
 • Za zaščito naših storitev. Vaše podatke lahko uporabimo v sklopu naših prizadevanj, da spletno mesto ohranimo varno in zaščiteno, uveljavimo svoje pogoje in pravilnike za poslovne namene, ravnamo skladno s pravnimi in regulativnimi zahtevami ali izpolnimo našo pogodbo.
 • Za zagotavljanje in omogočanje storitev uporabnikom. Vaše podatke lahko uporabimo, da bi vam zagotovili želeno storitev.
 • Za odgovarjanje na vprašanja in zagotavljanje podpore uporabnikom. Vaše podatke lahko uporabimo pri odgovarjanju na vaša vprašanja in reševanje kakršnih koli morebitnih težav, ki bi se lahko pojavile pri vaši uporabi naših storitev.
 • Za pošiljanje marketinških in promocijskih sporočil. Mi in/ali naše marketinške platforme tretjih strani lahko uporabljamo osebne podatke, ki nam jih pošljete, za naše marketinške namene, če to počnemo v skladu z vašimi marketinškimi izbirami. Če želite na primer pridobiti informacije o nas ali našem spletnem mestu, se naročiti na naša marketinška sporočila ali se drugače obrniti na nas, bomo od vas zbrali osebne podatke. Prejemanje naših marketinških e-sporočil lahko kadar koli zavrnete (glejte »KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE ZASEBNOSTI« spodaj).
 • Za posredovanje ciljno usmerjenih oglasov. Vaše podatke lahko uporabimo za razvoj in prikaz po meri prilagojenih vsebin in oglasov (in sodelovanje z drugimi stranmi, ki to počnejo), prilagojenih vašim interesom in/ali lokaciji, ter za merjenje učinkovitosti navedenega.
 • Za druge poslovne namene. Vaše podatke lahko uporabimo za druge poslovne namene, kot so analiza podatkov, ugotavljanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj in oceno ter izboljšanje našega spletnega mesta, storitev, marketinga in vaše izkušnje. Te podatke lahko uporabljamo in hranimo v zbirni in anonimizirani obliki, tako da jih ni mogoče povezati s posameznim končnim uporabnikom in ne vsebujejo osebnih podatkov. Določljivih osebnih podatkov ne bomo uporabljali brez vaše privolitve.

3. BOMO VAŠE PODATKE S KOMERKOLI DELILI?

Na kratko: Podatke delimo, samo če nam za to podate privolitev, da bi spoštovali zakonodajo, vam zagotovili storitve, zaščitili vaše pravice ali izpolnili poslovne obveznosti.

Obdelujemo ali delimo lahko tiste vaše podatke, ki jih hranimo na temelju naslednje pravne podlage:

 • Privolitev: Vaše podatke lahko obdelujemo, če ste nam podali izrecno privolitev za uporabo vaših osebnih podatkov za točno določen namen.
 • Zakoniti interesi: Vaše podatke lahko obdelujemo, ko je to razumno potrebno zaradi izpolnitve naših zakonitih poslovnih interesov.
 • Izpolnitev pogodbe: Če smo sklenili pogodbo z vami, lahko obdelujemo vaše osebne podatke zaradi izpolnitve pogojev naše pogodbe.
 • Pravne obveznosti: Vaše podatke lahko razkrijemo, kadar to od nas zahteva veljavna zakonodaja, vladni zahtevek ali sodni postopek.
 • Življenjski interesi: Vaše podatke lahko razkrijemo, kadar menimo, da je to nujno zaradi preiskovanja, preprečitve ali ukrepanja glede morebitnih kršitev naših pravilnikov.

4. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Na kratko: Vaše podatke hranimo, dokler je to potrebno za izpolnitev namenov, navedenih v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, če zakonodaja ne določa drugače.

Vaše osebne podatke bomo hranili samo tako dolgo, dokler bo to potrebno glede na namene, navedene v tej izjavi o varstvu osebnih podatkov, razen če zakonodaja določa ali dovoljuje daljše obdobje hrambe.

5. KAKO OHRANJAMO VARNOST VAŠIH PODATKOV?

Na kratko: Vaše osebne podatke varujemo z vrsto organizacijskih in tehničnih varnostnih ukrepov.

Uvedli smo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, zasnovane za zaščito varnosti vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Kljub našim varnostnim ukrepom in prizadevanjem za zaščito vaših podatkov pa noben elektronski prenos prek interneta ali tehnologije za shranjevanje informacij ni povsem varen, zato vam ne moremo obljubiti ali zagotoviti, da hekerji, kibernetski kriminalci ali druge nepooblaščene tretje strani ne bodo prelisičili naših mehanizmov zaščite. Do spletnega mesta dostopajte samo v varnem okolju.

6. ALI ZBIRAMO PODATKE MLADOLETNIH OSEB?

Na kratko: Podatkov oseb, mlajših od 18 let, zavestno ne zbiramo, prav tako pa tem osebam zavestno ne tržimo.

Podatkov ne pridobivamo zavestno od oseb, mlajših od 18 let, prav tako pa tem osebam zavestno ne tržimo. Z uporabo spletnega mesta potrjujete, da ste stari vsaj 18 let ali ste starš ali skrbnik takšne mladoletne osebe in takšni mladoletni osebi dovoljujete uporabo spletnega mesta. Če ugotovimo, da so bili zbrani osebni podatki uporabnikov, mlajših od 18 let, bomo izvedli razumne ukrepe za takojšen izbris takšnih podatkov iz naših evidenc. Če izveste, da smo zbrali kakršne koli podatke oseb, mlajših od 18 let, nam to sporočite na naslov info@nullardura.si.

7. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE GLEDE ZASEBNOSTI?

Na kratko: Vaše pravice vam omogočajo večji dostop in nadzor nad svojimi osebnimi podatki. Svoj račun si lahko kadar koli ogledate, ga spremenite ali zaprete.

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva podatkov imate določene pravice. Skladno s temi lahko (i) zahtevate dostop in pridobite kopijo svojih osebnih podatkov; (ii) zahtevate popravek ali izbris; (iii) omejite obdelavo svojih osebnih podatkov; in (iv) prenesete podatke. Za posredovanje takšne zahteve uporabite podatke za stik, ki so navedeni v nadaljevanju.

Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, lahko slednjo kadar koli prekličete.

8. NADZOR FUNKCIJ »NE SLEDI«

Večina spletnih brskalnikov in nekateri mobilni operacijski sistemi ter mobilne aplikacije vključujejo funkcijo »Ne sledi« (DNT) ali nastavitev, ki jo lahko vklopite, če ne želite, da se podatki o vaših dejavnostih brskanja po spletu nadzirajo in zbirajo. Do tega trenutka ni dokončno oblikovan noben enoten tehnološki standard, ki bi odkril ali uporabljal signale DNT. Skladno s tem se trenutno ne odzivamo na signale DNT brskalnikov ali kateri koli drugi mehanizem, ki samodejno sporoča, da zavračate sledenje na spletu. Če bo v prihodnosti vzpostavljen standard za sledenje na spletu, ki ga bomo morali upoštevati, vas bomo o tem obvestili v pregledani različici te izjave o varstvu osebnih podatkov. 

9. ALI TO IZJAVO POSODABLJAMO?

Na kratko: Da, to izjavo bomo zaradi ohranjanja skladnosti z veljavno zakonodajo po potrebi posodobili.

To izjavo o varstvu osebnih podatkov lahko občasno posodobimo. Posodobljena različica bo označena s posodobljenim datumom »pregleda«, veljati pa bo začela takoj, ko bo dostopna. Če bomo to izjavo o varstvu osebnih podatkov bistveno spremenili, vas lahko o tem obvestimo z objavo obvestila o takšnih spremembah na vidnem mestu ali tako, da vam obvestilo neposredno pošljemo.

10. KAKO SE LAHKO V ZVEZI S TO IZJAVO OBRNETE NA NAS?

Če imate vprašanje ali komentar o tej izjavi, nam lahko pišete na info@nullardura.si ali na:

Ardura prevajanje in promocija Joško Senčar s.p.
Kvedrova 1
1000 Ljubljana
Slovenija

11. KAKO SI LAHKO OGLEDATE PODATKE, KI JIH ZBIRAMO O VAS, JIH POSODOBITE ALI IZBRIŠETE?

Zahtevate lahko dostop do osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas, njihovo spreminjanje ali izbris. Če si želite ogledati svoje osebne podatke, jih posodobiti ali izbrisati, nam pošljite zahtevo na naslov info@nullardura.si. Odgovorili vam bomo v štirih dneh.